Ajax account beveiligen

21-05-2020

Met Ajax-apps kunnen gebruikers verschillende tools tegelijkertijd gebruiken om de toegang tot hun accounts te beschermen. Afgezien van de standaard login en het wachtwoord, kunt u bovendien tweefactorauthenticatie activeren, uw accountsessies volgen en beëindigen op andere apparaten, en een wachtwoord instellen bij het openen van de Ajax-app.

  • Met de toegangscode voor de app kunt u een 4-cijferige code instellen en, optioneel, een vingerafdruk of gezichtsherkenning.
  • Twee-factor-authenticatie voegt een extra beveiligingslaag toe naast het accountwachtwoord.
  • Door accountsessies op andere apparaten bij te houden, kunt u de toegang van bepaalde apparaten tot uw Ajax-account snel uitschakelen.

We raden u aan alle beveiligingshulpmiddelen te gebruiken om de kans te verkleinen dat vreemden toegang krijgen tot uw beveiligingssysteem.

Twee-factor-authenticatie en sessie-tracking worden ondersteund door apps:

  • Ajax voor iOS 2.14 of hoger
  • Ajax voor Android 2.17 of hoger
  • Ajax PRO voor iOS 1.7 of hoger
  • Ajax PRO voor Android 1.7 of hoger
  • Ajax PRO Desktop voor Windows en macOS 2.5 of hoger

Werk de Ajax-app bij op al uw apparaten bij. U kunt niet inloggen op uw account door middel van een tweefactorauthenticatieprocedure wanneer u de versie van de app gebruikt die dit niet ondersteunt.

Hoe tweefactorauthenticatie werkt

Twee-factor-authenticatie houdt in dat u voor toegang tot het account de login , het wachtwoord en de eenmalige code moet invoeren die is gegenereerd door een externe authenticator-app. Een dergelijke procedure zorgt ervoor dat indringers geen toegang hebben tot uw beveiligingssysteem, zelfs als ze uw login en wachtwoord hebben.

Nadat u zich op één apparaat hebt aangemeld, wordt er niet langer om een ​​verificatiecode gevraagd totdat u zich afmeldt bij uw account of uw wachtwoord wijzigt.

Wanneer je inlogt op een nieuw apparaat , moet je je wachtwoord en een zescijferige verificatiecode invoeren van de authenticator-app waaraan je Ajax-account is gekoppeld.

Twee-factor-authenticatie inschakelen

Installeer voordat u tweefactorauthenticatie inschakelt een app die eenmalige codes genereert, zoals Google Authenticator, Duo Mobile of Tofu. De authenticator-app kan zowel op hetzelfde apparaat als de Ajax-app of op een ander worden geïnstalleerd.

U kunt tweefactorauthenticatie voor uw account inschakelen in de Ajax-app. Na het inschakelen van tweefactorauthenticatie, loggen andere apparaten die uw account gebruiken uit. U kunt op deze apparaten inloggen op uw account door middel van de tweefactorauthenticatieprocedure.


Voor de volledige instructies : https://support.ajax.systems/en/how-secure-ajax-account/